Nyheter

GODE NYHETER: Problemene rundt graviduniformer i Forsvaret ser snart ut til være løst.

Syerstillingene på Nordkisa: 
Utlyses denne uken 

Det har lenge vært uvisst når Forsvaret skulle få tilbake sømtjenester på Nordkisa. Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) bekrefter at stillingsannonsene er rett rundt hjørnet. 

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjonssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) Hans Meisingset bekrefter de gode nyhetene.  

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Utlysning av stillingene som syere planlegges publisert inneværende uke, skriver Meisingset i en tekstmelding til Forsvarets forum. 

Tidligere har Forsvarets forum skrevet om at de lovte midlertidige syerstillingene på Forsvarets sentrallager på Nordkisa aldri ble utlyst. 

Mangelen på noen bak symaskinene har blant annet ført til at mange gravide ikke har fått formsydde uniformer, men har måttet bytte seg i mellom og få de tilpasset på privat initiativ. Mange gravide har også fått uniformer tilsendt for sent. 

I september i år opplyste FLO at syerstillingene skulle utlyses, men at det var uvisst  når. 

Les også: Kvinnelige soldater i Ukraina får egne uniformer

Leder i Militært kvinnelig nettverk (MKN) Amanda Bergh sier til Forsvarets forum at de denne høsten har hatt et møte med FLO hvor blant annet veien videre og behov knyttet til stillingene ble diskutert.

– I 2025 vil det komme en digital løsning hos Forsvarets uniformutsalg (FUNIF), der man kan bestille uniform og uniformsartikler samt legge inn egne mål, forteller Bergh. 

Løsningen gjør at man under graviditet skal kunne bestille uniformer som er spesialtilpasset, direkte hjem i postkassen og uten kostnad. 

Hun legger til at dette vil gi kortere leveringstid slik at man kan bestille flere uniformer over tid ettersom kroppen forandrer seg gjennom graviditeten. 

– Vi har hatt et veldig bra møte med FLO og har tillit til at de løser problemet, sier Bergh.

Fram til noen er ansatt i de nye stillingene, må avdelingene dekke sømtjenester for de ansatte der det er behov. Dette skal foregå gjennom utlegg.  

Powered by Labrador CMS