Nytt om navn

Oberstløytnant Marius Kristiansen, da han fikk tildelt Krigsmedaljen med en stjerne. Her sammen med forsvarssjef Eirik Kristoffersen (t.v) og daværende forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.h).

Norsk oberstløytnant i prestisjefull rolle

Marius Kristiansen er tildelt rolle som stipendiat ved Irregular Warfare Initiative ved den amerikanske krigsskolen West Point.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstløytnant Marius Kristiansen er en av stipendiatene for 2022 ved Irregular Warfare Initiative (IWI), en del av instituttet Modern War Institute (MWI). Instituttet holder til på den amerikanske krigsskolen West Point.

Gruppen består av 12 akademikere og profesjonsutøvere, med variert bakgrunn.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Kristiansen tjenestegjør normalt som norsk utvekslingsoffiser ved US Special Operations Command (USSOCOM) i Tampa, Florida.

Han har bakgrunn fra den norske Hæren og Sjøforsvaret, og har videreutdannet seg innenfor terrorismestudier og på United States Marine Corps Command and Staff College. Kristiansen har flere deployeringer i Afghanistan, Sahel og Midtøsten med det norske Forsvaret.

Oberstløytnanten er den første norske offiseren som er tildelt plass som stipendiat ved Irregular Warfare Initiative.

IWI startet som en podkast om såkalt irregulær krigføring, etter at to amerikanske offiserer ønsket å gjøre forskning på og erfaringer med slik krigføring, mer tilgjengelig. Initiativet fortsetter å publisere faglig innhold gjennom podkast og skriftlig innhold, samtidig som de holder konferanser, seminarer og foredrag.

Powered by Labrador CMS