Nyheter:

Foreslo «Trøndelag bataljon» til Bakke-Jensen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har bedt om innspill til langtidsplanen for forsvaret. Trøndelag fylkeskommune foreslår ny bataljon.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et innspill til forsvarssjefens fagmilitære råd ber Trøndelag fylkeskommune forsvarsledelsen vurdere å etablere en ny bataljon på Værnes.

– Vi foreslår å vurdere Værnes som en lokasjon for etableringen av Trøndelag Bataljon, som en av tre manøverbataljoner til en ny Brigade Sør, sier fylkestingspolitiker Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) fra Trøndelag.

Han uttalte seg tirsdag på et innspillsmøte om forsvarssjefens fagmilitære råd, som nylig ble lagt fram.

– En slik løsning vil minske presset på skyte- og øvingsfelt i Sør-Norge og utnytte tilsvarende kapasiteter som finnes i Trøndelag, sa Hopsø, som er leder i Trøndelag Ap.

Han peker på at nærheten til de amerikanske styrkene som er på såkalt rotasjonsbasert trening på Værnes, er ett argument for å legge en ny bataljon nettopp dit.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) vil ikke love at en ny bataljon vil komme på Værnes.

– Akkurat hvor slike ting skal plasseres, kommer vi til å overlate til forsvarssjefen. Hvis ikke ender vi opp med hvert fylke, sin bataljon. Det er ikke sikkert det strategisk riktig, sier han til NTB.

En rekke tillitsvalgte, arbeidstakerorganisasjoner og interessegrupper kom med sine innspill tirsdag. Det skal også arrangeres et dialogmøte i Tromsø om det fagmilitære rådet.

Rådet ligger nå på Bakke-Jensens bord. Det er ventet at regjeringen kommer til å legge fram sitt forslag til ny Langtidsplan for forsvaret til våren. Den skal deretter behandles i Stortinget.

Powered by Labrador CMS