Nyheter

MATKRISE: – Algerie, Egypt, Jemen, Bangladesh, Vietnam, alle de og andre land blir rammet av en forverret matkrise som Russland framprovoserer, sa Zelenskyj i sin daglige kveldstale lørdag.

Zelenskyj: Russland framprovoserer matkrise

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at Russland må kastes ut av G20 etter beslutningen om at de trekker seg fra kornavtalen med Ukraina, Tyrkia og FN.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvorfor skal en håndfull folk et eller annet sted i Kreml kunne bestemme om det skal være mat på bordet til mennesker i Egypt eller Bangladesh, sa han og ba om en kraftig respons fra FN, men også G20-landene, sa Zelenskyj i sin daglige kveldstale lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Russland hører ikke hjemme i G20, framholdt han.

Neste toppmøte i G20 finner sted i november på den indonesiske øya Bali. Det er ennå ikke bestemt om president Vladimir Putin skal være til stede.

2 millioner tonn korn

Russland har siden september forsinket inspiseringen av skipene med korn fra ukrainske svartehavshavner, noe som har ført til at 176 skip står i kø i Bosporos med 2 millioner tonn korn om bord.

– Algerie, Egypt, Jemen, Bangladesh, Vietnam, alle de og andre land blir rammet av en forverret matkrise som Russland framprovoserer, sa Zelenskyj under lørdagens tale.

Russland begrunner beslutningen om å trekke seg fra avtalen med droneangrepene på skip i den russiske svartehavsflåten i Sevastopol på Krim lørdag. Russland beskylder Ukraina for å stå bak.

Powered by Labrador CMS