Nyheter

LEDER: Nord-Koreas leder Kim Jong Un i et møte i juni i år.

Nord-Korea hevder USA driver biologisk krigføring i Ukraina

Nord-Korea anklager USA for å produsere biologiske våpen i Ukraina, en påstand som speiler den Russland kom med i FNs sikkerhetsråd mars.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Russland-vennlige diktaturet sa i februar at det var USAs politikk som var hovedårsaken til krigen i Ukraina. Denne måneden anerkjente Nord-Korea de to separatiststyrte regionene Donetsk og Luhansk i Ukraina, noe som førte til at ukrainske myndigheter kutte de diplomatiske båndene med landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Søndag melder det statlige nyhetsbyrået KCNA at USA har «opprettet mange biologiske laboratorier i et titalls land og regioner, inkludert i Ukraina, og ignorerer internasjonale traktater». KCNA viser til at det er oppdaget av Russland.

Les også: Nord-Korea med ny rakettest

Russland ble anklaget for å spre løgner og desinformasjon da landet i Sikkerhetsrådet påsto at Ukraina har forsøkt å skaffe seg biologiske våpen ved hjelp av USA.

Washington og Kyiv har avvist påstandene, og FNs nedrustningssjef Izumi Nakamitsu sa at FN ikke kjenner til noe program for utvikling av biologiske våpen i Ukraina. USA kalte de russiske påstandene for løgner, mens Storbritannia brukte uttrykket «komplett nonsens».

Powered by Labrador CMS