Nyheter

KONFLIKT: 28 palestinere, blant dem ti barn, er ifølge palestinske myndigheter drept i de israelske angrepene mot Gazastripen.
KONFLIKT: 28 palestinere, blant dem ti barn, er ifølge palestinske myndigheter drept i de israelske angrepene mot Gazastripen.

Søreide advarer Israel mot overdreven maktbruk

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) fordømmer de palestinske rakettangrepene mot Israel, men advarer samtidig Israel mot overdreven maktbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er sterkt bekymret over den dramatiske eskaleringen av konflikten i og rundt Gaza med et stort antall raketter mot Tel Aviv, sier Søreide.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun fordømmer og krever at rakettangrepene umiddelbart opphører, men advarer samtidig Israel mot å svare med overdreven maktbruk.

– Vi fordømmer alle angrep mot sivile. Jeg oppfordrer innstendig begge sider til å treffe tiltak som de-eskalerer situasjonen før flere sivile mister livet. Israel har rett til selvforsvar, men jeg understreker kravet om proporsjonalitet, sier Søreide.

28 palestinere, blant dem ti barn, er ifølge palestinske myndigheter drept i de israelske angrepene mot Gazastripen. To israelere og en indisk gjestearbeider er drept i de palestinske rakettangrepene mot Israel.

– Det meldes om drepte sivile på begge sider. Jeg har stor medfølelse med de skadde og med familiene som har mistet sine på begge sider, sier Søreide.

USA satte mandag foten ned for et norsk forslag til uttalelse i FNs sikkerhetsråd, der Israel blant annet ble bedt om «å innstille aktiviteten i bosetningene, rivingen av hus og utkastelser, inkludert i Øst-Jerusalem, i tråd med sine forpliktelser i henhold til humanitær lov».

Ifølge Søreide jobber nå Norge med å få i stand et nytt hastemøte i Sikkerhetsrådet.

Les mer: Den evige trykkokaren Jerusalem

Powered by Labrador CMS