Nyheter:

OPPRYDDING: Palestinere rydder opp restene etter israelske angrep.

Nytt Midtøsten-møte i Sikkerhetsrådet onsdag morgen

FNs sikkerhetsråd møtes på nytt onsdag morgen for å diskutere den dramatiske opptrappingen mellom Israel og Hamas.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under et hastig sammenkalt møte mandag satte USA foten ned for et utkast til felles uttalelse, utarbeidet av Norge, Kina og Tunisia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa tirsdag kveld at Norge arbeidet for å få i stand et nytt hastemøte.

Natt til onsdag norsk tid opplyste FN at et møte i Sikkerhetsrådet vil finne sted klokka 9 onsdag morgen lokal tid i New York.

Det er ventet at FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, den norske diplomaten Tor Wennesland, vil orientere de 15 rådsmedlemmene om situasjonen. Wennesland skrev på Twitter tirsdag kveld at angrepene må stoppes.

– Vi beveger oss i retning av full krig. Ledere på alle sider har nå et ansvar for å trappe ned, skrev Wennesland, og fortsatte:

– Prisen for krig i Gaza er ødeleggende og blir betalt av vanlige folk. FN arbeider med alle sider for å gjenopprette ro. Stans voldsbruken nå.

Det er ikke kjent om Norge vil legge fram et nytt forslag til felles uttalelse under dette møtet, eller om USA i så fall vil slutte seg til dette.

Powered by Labrador CMS