Nyheter

DEMONSTRANTER: Flere steder i verden demonstrerer medlemmer av Iranske samfunn mot det brutale regimet som landet fører.

Norge om Iran i uformelt FN-møte: – Svært bekymret

Onsdag holdt medlemmer i FNs sikkerhetsråd et uformelt møte for å diskutere situasjonen i Iran. Norge uttrykker sin fulle støtte.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under møtet ga Norge full støtte til demonstrantenes krav til myndighetene om å respektere menneskerettighetene, skriver Norges FN-delegasjon i en e-post til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Norge er svært bekymret over den forverrede menneskerettssituasjonen i Iran. Vi fordømmer regimets brutalitet og vold mot fredelige demonstranter og stiller oss bak kravet fra FNs generalsekretær om en uavhengig etterforskning av dødsfallet til Mahsa Amini, sier Norges FN-ambassadør Mona Juul til NTB.

Ifølge organisasjonen Iran Human Rights, som er basert i Norge, har 176 mennesker blitt drept som følge av at iranske myndigheter har slått hardt ned på demonstrasjonene i kjølvannet av Aminis død.

Ytterligere 101 personer har mistet livet i en annen protestbølge i Zahedan sørøst i landet.

IHR understreker at antallet døde kan være langt høyere etter som informasjonsflyten går sakte på grunn av nettforstyrrelser som iranske myndigheter står bak.


Powered by Labrador CMS