Nyheter

DRONEANGREP: Dette udaterte bildet fra det ukrainske forsvarsdepartementet skal vise en iranskprodusert drone som er skutt ned over Ukraina.
DRONEANGREP: Dette udaterte bildet fra det ukrainske forsvarsdepartementet skal vise en iranskprodusert drone som er skutt ned over Ukraina.

Iran skal diskutere russiske droneangrep med Ukraina

Iran vil føre direkte samtaler med Ukraina for å diskutere Russlands bruk av angivelige iranske droner i Ukraina-krigen, sier landets utenriksminister.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi er klare til å diskutere og ordne opp i dette i møter med Kyiv, sa Hossein Amir-Abdollahian i en telefonsamtale med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba fredag. Det viser en uttalelse fra det iranske utenriksdepartementet, gjengitt av nyhetsbyrået DPA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Russiske myndigheter: Forflytting av sivile i Kherson er fullført

Iran har i lengre tid blitt anklaget for å ha forsynt, eller akter å forsyne Russland med droner til bruk i krigen i Ukraina, noe de har nektet for. Det ukrainske militæret sa fredag at det hadde skutt ned mer enn 300 russiske kamikaze-droner av typen Shahed-136, som produseres av Iran.

Les også: Arabiske israelere kan hindre Netanyahu-comeback

Amir-Abdollahian var i telefonsamtalen med Kuleba klar på at selv om Iran har gode relasjoner og et langvarig militært samarbeid med Russland, så er landet imot krigen i Ukraina.

Iranske myndigheter har samtidig aldri kritisert den russiske invasjonen av Ukraina, men heller beskrevet den som et berettiget mottiltak til Natos utvidelse østover.

Powered by Labrador CMS