Nyheter

NYE VOGNER: Så langt har Forsvaret mottatt åtte tankvogner. Disse fire ble overlevert i august.

Forsvaret får nye tankvogner

Scania leverer 38 tankvogner til Forsvaret. Disse skal frakte drivstoff av typen F-34. 

Publisert Sist oppdatert

Forsvarets nye tankvogner leveres av Scania og skal overta for gamle tankvogner på de militære flyplassene. Det skriver AT

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De 38 vognene leveres av Scania og er bygget på Scania P460XT. De leveres som både 4x2 trekkvogner med semihenger og 6x4 normalchassis, med lastekapasitet på henholdsvis 35.000 og 20.000 liter drivstoff av typen F-34. 

– Denne anskaffelsen vil gi gode forutsetninger for at F-35- kampflyene har full operational capability (FOC) i 2025 og for innføringen av P-8 overvåkingsfly innen 2026, sier prosjektlederen, sier prosjekteleder Edvard Berle i Forsvarsmateriell (FMA) i en pressemelding. 

Tankvognene kan ifølge FMA fylle to F-35 jagerfly samtidig. 

F-34 er Forsvarets standarddrivstoff og består hovedsaklig av parafin. Den brukes til en lang rekke formål i det norske forsvaret, og kan brukes til alt fra multifuel-ovner og primuser til ulike luftfartøy. Også tankbilene går på F-34,  som de altså selv skal frakte. 

Så langt er åtte vogner levert. De fire første kom i august og er tatt i bruk på Ørland flystasjon. Den 18. oktober ble de fire neste overtatt av Forsvaret. Disse skal stasjoneres på Evenes. Forsvaret mottar vognene fortløpende og alle skal være levert i løpet av 2025.  

Powered by Labrador CMS