Nyheter

STRANDET: Flyet som skal hentes fra Senja, er en variant av Boeings CV-22B Osprey. Flere av disse flyene deltok også under øvelsen Cold Response i sist vår.

Strandet militærfly blir stående på Senja på ubestemt tid

Den amerikanske Osprey-maskinen som har stått strandet i et naturreservat på Senja i Troms etter at det måtte nødlande i august, blir stående på ubestemt tid.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Luftfartøyet skulle egentlig flyttes søndag formiddag, men operasjonen måtte nok en gang utsettes på grunn av værforholdene, opplyser Forsvaret til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå blir det stående på ubestemt tid.

Flyet, et CV-22 Osprey fra Bell og Boeing, foretok en kontrollert nødlanding i Stongodden naturreservat lengst sør på Senja 12. august i år.

Les også: Søndag flyttes Osprey-flyet på Senja

Det er bygget en midlertidig rullebane så flyet kan flyttes 74 meter ned til fjæresteinene og lastes over på en lekter, skrev Folkebladet tidligere denne uken.

Et tilsvarende fly styrtet i Beiarn i Nordland i mars i år under øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater omkom.

Powered by Labrador CMS