Nyheter

RYANAIR: Det var et fly fra det irske flyselskapet som ble tvunget til å lande. Den hviterussiske journalisten Pratasevich var ombord og ble arrestert.

Fire hviterussere siktet etter den tvungne flylandingen i fjor

Amerikanske påtalemyndigheter har siktet fire hviterussiske tjenestepersoner etter at et Ryanair-fly i fjor ble tvunget til å lande i Minsk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryanair-flyet var på vei fra Aten i Hellas til Litauens hovedstad Vilnius da det ble omdirigert av hviterussiske luftfartsmyndigheter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Om bord flyet var den regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj, som ble pågrepet etter at flyet landet.

Ifølge Ryanair sa hviterussiske flygeledere til pilotene at det var en bombetrussel mot flyet, og beordret dem til å lande i Hviterusslands hovedstad Minsk.

– Helt siden flytrafikken begynte, har land verden rundt samarbeidet for å holde flypassasjerer trygge. De siktede brøt med disse prinsippene for å undertrykke opposisjon og ytringsfriheten, tordner den føderale statsadvokaten Damian Williams i en pressemelding der siktelsene ble lagt fram.

Blant de siktede er to hviterussiske sikkerhetsagenter og to fra luftfartsmyndighetene.

Les også: Tidligere Moskva-ambassadører tror ikke på storkrig.

Powered by Labrador CMS