Nyheter

LUNSJMØTE: Ragnhild Catharina Schultzen møtte forsvarssjef Eirik Kristoffersen til lunsj forrige uke.

Forsvarssjefen oppfylte Morgendrill-ønsker

Forum-spalten «Morgendrillen» stiller spørsmål om hvem man gjerne skulle delt en FR med. To av dem som har svart Eirik Kristoffersen, har nå delt en frysetørret lunsj med generalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Forsvarets logistikkorganisasjons (FLO) avtaleforvalter Ragnhild Catharina Schultzen deltok i Forsvarets forums spalte «Morgendrillen», hadde hun et konkret feltrasjon-ønske. På spørsmålet «hvem ville du aller helst delt en pose feltrasjon (FR) med og hvorfor?» svarte hun forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Torsdag forrige uke fikk Schultzen sitt morgendrill-ønske oppfylt. Kort tid etter publiseringen av spalten, mottok hun nemlig en «overraskende og gledelig» e-post fra forsvarssjefens adjutant, som lurte på om hun kunne tenke seg å gjøre alvor av FR-ønsket.

Det takket hun ja til.

– Jeg satte veldig stor pris på å bli invitert, og følte meg straks meget komfortabel med settingen forsvarssjefen hadde lagt opp til, forteller Schultzen.

Diskuterte FLOs utfordringer

Over lunsj diskuterte de hvordan FLO-teamet som arbeider med personlig bekledning og utrustning (PBU) opplever de faktiske utfordringene innenfor PBU. Under det ligger bemanning, økonomimodellen i FLO og regelverket innenfor anskaffelser.

– Som jeg skrev i «morgendrillen» så er det ikke alle som kjenner godt til dette regelverket og hvordan det påvirker våre anskaffelser.

– En anskaffelse tar derfor svært lang tid. Jeg trakk frem at en maksimal rammeavtale-varighet på fire år er altfor kort, da vi omtrent må begynne å planlegge ny anskaffelse kort tid etter at en rammeavtale blir signert, forklarer Schultzen.

På menyen sto selvfølgelig frysetørket feltrasjon, som avtalt. Kristoffersen gikk for en couscous-variant, mens Schultzen valgte sin personlige favoritt, kebabgryte. Ifølge Schultzen var lunch-møtet en positiv opplevelse.

– Det faktum at han følger med og er interessert i virksomheten på lavere nivåer er etter min mening en god lederegenskap. Vi fikk til og med tid til å spore litt inn på fisking underveis, noe vi begge har som hobby.

Ikke den eneste

Men Schultzen er ikke den eneste som har fått lunsj-invitasjon fra Kristoffersen. Denne uken la generalen ut et bilde fra en tilsvarende lunsjavtale, denne gangen med Pål Harald Stenberg.

Stenberg er sjef for Nasjonal militærmedisinsk poliklinikk og fagansvarlig for militær ernæring i Forsvaret. Også han nevnte forsvarssjefen som sin ønske-lunsjmakker, da han deltok i «Morgendrillen».

– Da kunne jeg samtidig fått diskutert utfordringer med militær ernæring. Mat som drivstoff, restitusjon og velferd er noe jeg gjerne snakker med sjefen om. Han har jo en bakgrunn som tilsier mange erfaringer så vel som meninger om temaet, sa Stenberg den gangen.

Også dette ønsket ble innvilget. Tirsdag la Kristoffersen selv ut bilde av måltidet.

UTVALG: Pål Harald Stenberg på lunsj med Kristoffersen. Hvilke feltrasjoner generalen spiser her, vites foreløpig ikke.

Også Stenberg satte pris på invitasjonen.

– Det var en veldig hyggelig og innholdsrik prat om diverse utfordringer innen fagfeltet. Særlig fokus på likt utvalg og kvalitet på maten som serveres i Forsvaret, skriver han i en mail til Forsvarets forum.

– Forsvarssjefen skal ha all honnør for å invitere til slike korte sammenkomster. Det tror jeg er ganske unikt og bør være til inspirasjon til andre toppledere.

Samtidig kan ærneringssjefen informere om at hans valg landet på en feltrasjon av typen lam mulligatawny.

Har du tips til noen vi bør invitere til spalten «Morgendrillen»? Gi oss et hint på tips@fofo.no. På denne lenken finner du alle de tidligere morgendrillene.

Powered by Labrador CMS