Nyheter

UNIFORMERT: Det var mange elegant kledde personer tilstede da KV Jan Mayen ble døpt 16. november 2022. Illustrasjonsfoto.
UNIFORMERT: Det var mange elegant kledde personer tilstede da KV Jan Mayen ble døpt 16. november 2022. Illustrasjonsfoto.

Uniformsbutikkene legges ned

Snart finnes det ingen fysiske FUNIF-utsalg.

Publisert

Forsvarets uniformsutsalg (FUNIF) har tre utsalg der forsvarsansatte og annet personell kan kjøpe uniformer, tilbehør og annet utstyr. Utsalgene finnes i Oslo, i Bergen og på Bardufoss.

Men snart er disse butikkene en saga blott. Det opplyser Hans Meisingset, kommunikasjonssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

– Det stemmer at de tre butikkene som inngår i Forsvarets uniformsutsalg (FUNIF) skal legges ned i løpet av 2023. Butikken i Oslo stenges 1. juni 2023. Butikkene i Bergen og Bardufoss stenges i løpet av 2023, datoer er enda ikke avklart, skriver Meisingset i en e-post til Forsvarets forum.

Han opplyser at butikkene erstattes av nettbutikk, som ble lansert i oktober 2022, og at nettbutikken har allerede levert til mer enn 1500 kunder.

Men FUNIF har ikke alltid vært underlagt FLO. Da stilling som kontorsjef i FUNIF på Akershus festning ble utlyst i 1989, sto det at søknader skulle sendes til Hærens forsyningskommando.

I 2004 hadde Forsvarets forum en reportasje om bortsetting av deler av Forsvarets oppgaver til private bedrifter:

«Private aktører skal overta Forsvarets uniformsutsalg innen nyttår 2006, hvis Forsvaret får det som de vil», sto det i reportasjen.

Powered by Labrador CMS