Nyheter

ALLIANSEN: Det er knyttet stor spenning til hvordan den finske statsministeren stiller seg til spørsmålet om Nato-medlemskap.

Finlands statsminister gir beskjed om sitt Nato-standpunkt torsdag

Sanna Marin skal informere finnene 12. mai om hun støtter et Nato-medlemskap eller ikke.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede torsdag kommer den finske statsministeren Sanna Marin til å informere finnene om hun støtter et Nato-medlemskap eller ikke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hvor og når statsministeren informerer om dette, er foreløpig uklart, men hun vil trolig gjøre det kort tid etter at landets president gir beskjed om sitt standpunkt, skriver den finske avisa Ilta-Sanomat. Dette er ventet å skje 12. mai.

Tidligere har Marin sagt at hun skal gi beskjed om sitt syn innen 14. mai, når det sosialdemokratiske partiet er samlet til møte.

Både Finland og Sverige vurderer å bli med i Nato på grunn av den nye sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa etter Russlands angrep på Ukraina.

En fersk meningsmåling utført for kringkasteren Yle viser at et stort flertall av den finske befolkningen støtter et medlemskap.

Powered by Labrador CMS