Nyheter

FINLAND: Soldater fra U.S. Marines sin «2nd Marine Logistics Group» i en finsk G-båt i Østersjøen, 25. november 2022.

U.S. Marines trente på logistikk med den finske marinen

Amerikansk marineinfanteri øver på å få utstyret sitt til å fungere i et kaldt klima. I den finske vinteren kan kjøretøy være vanskelige å holde i gang, og batterier kan fort bli tomme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanernes amfibiske forsvarsgren U.S. Marines forente nylig krefter med den finske marinen for å øve på logistikk i et kaldt klima. Isete finske havområder med mange øyer er utfordrende for forsyningslinjer, opplyser Nato i en pressemelding.

Logistikk handler om å flytte materiell og personell dit dette trengs, noe som kan være vanskelig å gjøre effektivt når dagene er så korte og kalde som på det finske Skjærgårdshavet vinterstid.

– Ved å jobbe med finske styrker lærte U.S. Marines hvordan man frakter forsyninger i kaldt vær med helikopter, transportfly, små «stealth-båter», så vel som med kraftige lastevogner som de tok med seg fra USA, skriver Nato.

I fjor høst var dessuten 150 logistikk-soldater fra U.S. Marines deployert i tre måneder i Finland, ifølge den finske statskanalen Yle.

Dette er den lengste Finlands-deployeringen til denne enheten. Amerikanerne fikk dermed også delta i den finske marineøvelsen Freezing Winds 22.

AMERIKANSK LOGISTIKK: U.S. Marines fra 2nd Marine Logistics Group på Hästö Busö, i Finland, 20. oktober 2022. Amerikanerne deltok i øvelsen Freezing Winds 2022. Den åtte meter lange finske båten på bildet har plass til 10 personer og kalles G-båt eller Gruppebåt på svensk og G-luokan linnakevene på finsk.
UTEN SKI: U.S. Marines fra 2nd Marine Logistics Group, på en fem-kilometers marsj ved Setermoen, 29. januar 2023.
Powered by Labrador CMS