Nyheter

PRESIDENT: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fotografert under en pressekonferanse på G20-ledertoppmøtet i Nusa Dua på Bali i Indonesia, 16. november.

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har vært en veldig god tone, og det er første gang vi har påpekt i en felles uttalelse at det er gjort fremskritt, sier Sveriges forhandlingsleder Oscar Stenström til Sveriges Radio.

Ifølge han har politiet og sikkerhetspolitiet i Sverige hatt en utveksling med kolleger i Tyrkia for å styrke arbeidet i møte med terrortrusselen rettet mot Tyrkia fra Kurdistans arbeiderparti PKK.

– Vi mener det er grunn til at Tyrkia sakte begynner å se på og gå mot en ratifisering av Sverige og Finland, sier Stenström.

Alle de andre Nato-landene bortsett fra Tyrkia og Ungarn har godkjent søknadene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har stilt seg på bakbeina i spørsmålet om Sverige og Finland skal innlemmes i Nato. Han har anklaget de to nordiske landene for å gi en trygg havn til kurdiske opprørere. Presidenten stiller derfor flere krav for å gå med på det, deriblant at svenskene utleverer en rekke personer som Tyrkia betegner som «terrorister».

Powered by Labrador CMS