Nyheter

Protector RWS, et fjernvåpensystem av Kongsberg Defence Systems.
1,2 MILLIARDER: Sverige og Finland vil få Protector RWS, et fjernvåpensystem av Kongsberg Defence Systems, fra 2025 av.

Sverige og Finland kjøper våpenstasjoner av Kongsberg til 1,2 milliarder

Kongberg Defence & Aerospace skal levere fjernvåpenstasjoner til over 300 kjøretøy til Norges to nye Nato-allierte i øst.

Publisert Sist oppdatert

Kongsberg Defence & Aerospace har inngått en kontrakt med det finske selskapet Patria på en verdi rundt 1,2 milliarder kroner.

Det skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Kontrakten går ut på å levere Protector, en fjernvåpenstasjon, til mer enn 300 kjøretøy i Sverige og Finland.

Protector er en fjernstyrt våpenstasjon. Den kan monteres på kjøretøy og andre plattformer og kontrolleres av en skytter på et sikkert sted.

Våpenstasjonene skal brukes på Patrias Common Armored Vehicle Systems (CAVS), et pansret og modulert kjøretøy. Patria skal levere 321 slike kjøretøy til det svenske forsvaret.

Leveransene starter fra 2025 og varer inn i 2030-årene.

– I Kongsberg er vi glade for å jobbe tett med Patria for å styrke forsvarsevnen til Sverige og Finland. Valget av felles militært utstyr blant nordiske land sikrer militær interoperabilitet og økt logistisk effektivitet, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Denne avtalen gir en unik mulighet til å levere våpensystemer for å betjene behovene til flere land under én kontrakt og er nok en milepæl for det internasjonale CAVS-programmet, sier Esa Rautalinko, administrerende direktør i Patria.

Kongsberg Defence & Aerospace, som er en del av Kongsberg Gruppen, har fram til i dag levert mer enn 20.000 slike våpensystemer til 28 ulike land.

Powered by Labrador CMS