Nyheter

JA TIL FINLAND: Torsdag kveld stemte parlamentet i Tyrkia ja til Finland inn i Nato.

Tyrkias nasjonalforsamling har godkjent Finlands Nato-søknad

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen har gitt grønt lys til Finlands Nato-søknad. Dermed gjenstår kun formaliteter før finnene er medlem av forsvarsalliansen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avstemningen i Tyrkia skjedde litt før klokken 23 norsk tid torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Finland fikk mandag ja fra Ungarn, og med dagens avstemning har samtlige av Natos 30 medlemsland godkjent finnenes søknad.

Også Nato-sjef Jens Stoltenberg ønsker det tyrkiske vedtaket velkommen.

– Dette vil gjøre hele Nato-familien sterkere og tryggere, skriver Stoltenberg på Twitter etter avstemningen.

Finlands president Sauli Niinistö takker Nato-landene for støtten landet har fått i søkeprosessen. Han skriver på Twitter at Finland vil bli en sterk og god alliert, som støtter opp om alliansens sikkerhet.

– Nå er vi ett skritt nærmere at Finland formelt er medlem av Nato, noe som er gledelig. Norge støtter fullt ut finsk og svensk medlemskap i Nato, sier Norge utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) etter Tyrkias ja.

Tyrkia satte seg tidlig på bakbeina etter at Finland og Sverige søkte om medlemskap og kom med en rekke krav til de to landene. Blant annet ville Tyrkia ha flere personer utlevert.

Selv om de to nordiske søkerlandene har hatt som mål å gå inn i forsvarsalliansen sammen, har Tyrkia fortsatt ikke ratifiserte Sveriges innmelding. Det vil trolig skje først etter valget i Tyrkia, som holdes 14. mai.

Powered by Labrador CMS