Nyheter

FINLANDS NYE VÅPEN: Natos nyeste medlemsland går til innkjøp av luftvernsystemet «David's sling» utviklet av Israel og USA.

Finland kjøper israelske
«Davids slynge»

Finland er det første europeiske landet som går for langtrekkende luftvernsystem levert av israelske Rafael Advanced Defense Systems.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Finland går til innkjøp av luftvernsystemet «David's sling», Davids slynge på norsk. Systemet leveres av israelske Rafael Advanced Defense Systems. Det skriver det finske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Eksperter slår alarm om Norges luftvernberedskap.

Finland er det første europeiske landet som går til innkjøp av dette systemet.

Avtalen har en verdi på rundt 316 millioner euro.

– Denne anskaffelsen vil gi det finske forsvaret en ny evne til å avskjære mål i høyden. Samtidig fortsetter den ambisiøse og langsiktige utviklingen av Finlands forsvarsevne i et nytt sikkerhetspolitisk landskap, sier Finlands forsvarsminister Antti Kaikkonen.

Davids slynge har en rekkevidde på opp mot 300 kilometer og ble utviklet gjennom et samarbeid mellom det amerikanske og israelske forsvaret.

Powered by Labrador CMS