Nyheter

OPPMERKSOMHET: Den politiske håndteringen av rapporten har den siste tiden vakt stor oppmerksomhet etter at kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) først nektet å offentliggjøre rapporten.

FFI endrer EØS-omtale i omstridt rapport: – Ser at det kunne misforstås

Endrer omtalen av EØS-motstanderne i rapporten om fremmede staters mulige valgpåvirkning.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I den første utgaven av rapporten sto det at «En fremmedstatlig aktør har som mål å isolere Norge fra det europeiske fellesskapet. En utmelding fra EØS-avtalen vil være et betydelig skritt i den retningen.»

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Brå vending i «rapport-drama»

– Vi ser at det kunne misforstås om det var FFI eller den fremmedstatlige aktøren som mener dette, sier en av rapportens forfattere, FFIs forskningsleder Stig Rune Sellevåg, til Nationen.

Nektet offentliggjøring

I den reviderte utgaven som ble lagt ut fredag, er siste setning endret til «Aktøren vurderer at en utmelding fra EØS-avtalen vil være et betydelig skritt i den retningen».

Den politiske håndteringen av rapporten har den siste tiden vakt stor oppmerksomhet etter at kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) først nektet å offentliggjøre rapporten, noe han begrunnet med at funnene kan gi næring til konspirasjonsteorier og koble EØS-motstand til ekstreme politiske synspunkter.

Avgjørelsen møtte massiv kritikk fra opposisjonen på Stortinget, noe som gjorde at Gjelsvik til slutt snudde.

Powered by Labrador CMS