Nyheter

DIANA: Norge sin deltakelse i Natos Diana er et innovasjonsprogram som skal legge vekt på nordområdenes strategisk betydning.

Nato plasserer testsenter i Norge

Nato har bestemt at Norge er et av landene som skal ha testsenter i teknologisatsningen The Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA) i Europa.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– DIANA skal sikre raskere innovasjonstakt opp mot ny og banebrytende teknologi. Vi er glade for at Norge blir et av flere viktige testsentre, og kan bidra til denne innsatsen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Norge har forpliktet seg til finansieringen og etableringen av DIANA, og testsenteret skal være ved FFI på Kjeller.

Innovasjonsprogrammet skal sette søkelys på nordområdenes strategiske betydning.

I følge pressemeldingen har DIANA et regionalt innovasjonshovedkvarter i Europa og et i Nord-Amerika, og med til sammen 47 testsentre. De regionale kontorene skal ha en koordinerende funksjon mellom de ulike stedene som er tilknyttet programmet. Med dette skal den teknologiske utviklingen i alliansen økes, gjennom konkurranseutsetting av innovasjonsprogrammer, med utdanning for å beskytte teknologiske løsninger mot uønsket påvirkning.

Les også: FFI: Forsvaret står overfor en teknologisk revolusjon

– For Norge og Forsvaret vil deltakelse i Natos DIANA bidra til risiko- og kostnadsdeling for å ta frem teknologi og løsninger Forsvaret og våre allierte trenger for å løse oppgaver i nordområdene, sier Hanne Bjørk som er forskningsdirektør for Innovasjon og industriutvikling ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS