Nytt om navn

FORSKNINGSDIREKTØREN: Hanne Bjørk på åpningen av det nye innovasjonssenteret Ice Worx Artic i juni 2021, sammen med sjefen for Heimevernet, Elisabeth Michelsen, og hærsjef Lars Lervik.
FORSKNINGSDIREKTØREN: Hanne Bjørk på åpningen av det nye innovasjonssenteret Ice Worx Artic i juni 2021, sammen med sjefen for Heimevernet, Elisabeth Michelsen, og hærsjef Lars Lervik.

Forsvarsforsker en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Hanne Bjørk, forskningsdirektør ved FFIs avdeling Innovasjon og industriutvikling er med på toppliste over kvinner i teknologimiljøene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en kåring fra Abelia og ODA-Nettverket. De løfter for sjette år på rad fram både talenter og etablerte kvinner i teknologiske miljøer.

Formålet med årets kåring er å motivere flere kvinner og jenter til å ta en teknologisk utdanning, og til å søke seg til teknologiyrker, skriver Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på sin nettside.

I snart fem år har Bjørk vært forskningsdirektør ved FFIs avdeling Innovasjon og industriutvikling. Hun sier den sikkerhetspolitiske og teknologiske utviklingen, sammen med alvorlige følger av klimaendringer, innebærer at vi står overfor en grunnleggende omstilling av samfunnet framover. Skal vi få mer bærekraftige og miljøvennlige samfunn vil evnen til å utvikle og utnytte teknologi være avgjørende for å lykkes. Alle disse feltene er samtidig potensielle kilder til konflikt og krig i verden.

Det er ikke tilfeldig at kåringen av Norges 50 fremste teknologikvinner offentliggjøres på kvinnedagen, 8. mars.

– Denne dagen er viktig for meg. Den handler om den grunnleggende retten kvinner bør ha til å ta utdanning og til å gjøre karriere på like vilkår som menn. Det er fortsatt ikke en realitet i store deler av verden. Vi har en vei å gå i Norge også, mener Hanne Bjørk.

Hennes arbeidsplass er samtidig et av de norske forskningsmiljøene med lavest kvinneandel.

Prisvinnerne og andre inviterte vil feire kåringen med en paneldebatt i Oslo, med ledere fra næringslivet, akademia, fagforeninger og politikken.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS