Nyheter:

Her har det blitt gjort feil og det rydder vi nå opp i, sier forsvarsministeren som lover at alt av feriepenger til Heimevernets innsatsstyrker nå skal utbetales.

Forsvarsministeren: – Jeg er glad for at vi nå har ryddet opp

Vi har besluttet å betale feriepenger helt tilbake til 2005, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er glad for at vi nå har ryddet opp. Dette her skulle selvfølgelig ha skjedd for flere år siden, men det viktigste er likevel at nå skjer det, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, til Forsvarets forum.

Han gir også honnør til innsatsstyrkesoldat i Heimevernet Lars Bugge Aarset som opprinnelige fremmet kravet om feriepenger.

– All ære til ham for å ha kjempet en heroisk kamp, sier Bakke-Jensen.

Lars Bugge Aarset som vant fram med sitt krav om feriepenger i alle rettinstanser, sier at han er fornøyd med at regjeringen nå snudde:

– Men de hadde egentlig ikke noe valg da de hadde flertallet på Stortinget mot seg, sier han til Forsvarets forum.

Betaler alt

Ifølge en pressemelding fra regjeringen utdyper Bakke-Jensen beslutningen om å betale ut alt av feriepenger.

– Forsvaret er helt avhengig av tilgang til frivillig personell, og Heimevernet har alltid hatt frivillighet som en sentral bærebjelke. Her har det blitt gjort feil og det rydder vi nå opp i, sier forsvarsministeren ifølge pressemeldingen.

Tidligere er det blitt kjent at hele opposisjonen på Stortinget stilte seg bak kravet om å utbetale alt av feriepenger.

Ifølge forsvarsministeren var det likevel ikke utslagsgivende for beslutningen.

– Nei, det måtte gå den runden i rettsapparatet, sier Bakke-Jensen som viser til at saken har vært i behandling i Forsvarsdepartementet.

Det innebærer nå at regjeringen har forpliktet seg til å betale ut rundt 90 millioner kroner i feriepenger. Det kommer i tillegg til summen som allerede er utbetalt for tre år, nærmere 20 millioner kroner i feriepenger.

Fornøyd HV-sjef

– Jeg er fornøyd med at saken nå er avgjort. Dette har vært en lang prosess som har hatt stort fokus i Heimevernet. Innsatsstyrkene og områdesjefene er viktige for Heimevernet.

Det sier sjef Heimevernet generalmajor Elisabeth Michelsen, ifølge en oppdatering på HVs Facebook-side.

Kommunikasjonssjef i Heimevernet Per Gunnar Grosberghaugen forteller at spørsmålet knyttet til ubetalte beløp i feriepenger, nå er et tilbakelagt kapittel. Han sier likevel at det gjenstår å utbetale summen til de som har et krav om feriepenger som strekker seg lenger tilbake enn 2016.

– Jeg trygg på at vi skal få gjennomført utbetalingene på en god måte, i godt samarbeid med Forsvarets personell- og vernepliktssenter. Det vil likevel trolig ta lenger tid enn da vi utbetalte feriepenger for tre år. Vi må gå lenger tilbake i tid og vi må finne riktige lister for dem det gjelder.

– Det er viktig at vi nå rydder opp i den feilen vi har gjort og betaler den godtgjøringen soldatene i Heimevernet har krav på, sier Grosberghaugen til Forsvarets forum.

– Vi løftet fram saken

I et tidligere intervju sa Rødt-leder Bjørnar Moxnes at han fryktet for beredskapen hvis ikke feriepengesaken ble løst. Han er fornøyd med at regjeringen nå har besluttet å betale ut alt av feriepenger.

– Det var Rødt som løftet denne saken på Stortinget etter samtaler med HV-soldater, og som reiste kravet på Stortinget om at soldatene skal få feriepengene de har rett på. Jeg er veldig glad for at flere partier fulgte etter, og at regjeringa nå gir etter når de ikke lenger har noe valg, skriver Bjørnar Moxnes i en epost til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS