Nyheter

KAMPFLY: Michael Schmidt overtok nylig toppstillingen i det prestisjefylte F-35-programmet.
KAMPFLY: Michael Schmidt overtok nylig toppstillingen i det prestisjefylte F-35-programmet.

Michael Schmidt er ny sjef for F-35-programmets hovedkontor

Mer enn 800 F-35 kampfly har blitt levert til nå, deriblant til Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en seremoni 5. juli ble generalløytnant Michael Schmidt formelt innsatt som program executive officer for F-35 Joint Program Office i Arlington, Virginia, ifølge Defense News. Hovedkontoret for kampflyprosjektet ligger like ved USAs hovedstad Washington D.C. Schmidt kommer fra en stilling ved Hansom Air Force Base i Massachussets og overtar for generalløytnant Eric Fick, som går av med pensjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også Morgendrillen: Rita Elise Fjeldstad jobber ved F-35-programmet i Washington

F-35-programmet er et av den amerikanske regjeringens mest komplekse og prestisjefylte militære materiellprosjekter. Det femte generasjons kampflyet benyttes av både luftforsvaret, sjøforsvaret og marinekorpset i USA, i tillegg til en rekke internasjonale partnerland, deriblant Norge.

Les også: USA vil pensjonere «vortesvinet»

Schmidt sa i en kommentar at han er beæret og begeistret over å lede det største og beste programmet i hele verden, ifølge Defense News.

Bill LaPlante, ansvarlig for anskaffelsen i Pentagon, sa at behovet for F-35-flyene er større enn noensinne, med den komplekse sikkerhetssituasjonen som USA står overfor.

Les også: Salg av F-16 kan gi 117 millioner til Forsvarsmateriell

Powered by Labrador CMS