Nyheter

ULYKKE: Kort tid etter at et britisk F-35 kampfly tok av fra hangarskipet HMS Queen Elizabeth (bildet) 17. november 2021, styrtet det i Middelhavet.
ULYKKE: Kort tid etter at et britisk F-35 kampfly tok av fra hangarskipet HMS Queen Elizabeth (bildet) 17. november 2021, styrtet det i Middelhavet.

Britisk F-35 styrtet i Middelhavet

Piloten skjøt seg ut av flyet under oppdrag over Middelhavet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge BBC skjøt en britisk pilot seg ut av kampflyet i 11-tiden onsdag 17. november, kort tid etter at det tok av.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Foreløpig uttaler ikke det britiske forsvarsdepartementet seg rundt omstendighetene for hvorfor piloten skjøt seg ut av flyet, som da forsvant i dypet av Middelhavet.

Piloten er nå tilbake på det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth som er på oppdrag i Middelhavet. Det blir ikke rapportert at piloten er skadet etter hendelsen.

– Vi er glade for piloten er trygg og tilbake om bord, sa forsvarsminister i Storbritannia Ben Wallace etter hendelsen.

Ifølge BBC er det nå igangsatt undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, og det skal også gjøres et forsøk i å heve flyvraket opp vannet.

Flyet, som er av typen F-35B, er en annen versjon enn Det norske forsvaret har. Den britiske B-versjonen kan blant annet ta av vertikalt i likhet med det britiske Harrier-flyet.

Det er også langt dyrere enn den norske versjonen, og prislappen er rundt 100 millioner pund, rundt 1200 millioner kroner.

Les også: Prisen på F-35 kan ta av

Til sammenligning er stykkprisen for norske F-35A 80 millioner dollar, som tilsvarer rundt 700 millioner kroner med dagens kronekurs.

Powered by Labrador CMS