Nyheter

ØVELSE: Et norsk F-35 Lightning jagerfly under jagerflyøvelsen Arctic Challenge Exercise i juni 2023.

F-35 godkjent for fullskala-produksjon

Fire år forsinket er kampflyet Norge bruker klar for full produksjon.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har godkjent F-35 fullskala-produksjon, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

 – Dette er viktig for F-35-programmet, sier William A. LaPlante, statssekretær i det amerikanske forsvarsdepartementet, i pressemeldingen.

– Avgjørelsen, som støttes av min kolleger i departementet, er en forsikring til våre militære tjenester, partnere i F-35-programmet og utenlandske kunder om at F-35 er stabil og kvikk, og at alle nødvendig kriterier er tilfredsstilt, fortsetter LaPlante.

Nettstedet Defense News skriver at godkjennelsen kommer fire år senere enn planlagt. Avgjørelsen om at kampflyet kan produseres i fullt tempo, vil derimot ikke innebære en stor økning i produksjonen.

Lockheed Martin lager allerede F-35 på full kapasitet, med produksjon av rundt 150 F-35 i året. Det betyr at å godkjenne F-35 for fullskala produksjon vil trolig ha liten innvikrning på hvor mange fly som blir produsert, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS