Nyheter

F-16: Forsvarsministeren i Romania skal ha bedt om å få kjøpe 32 norske F-16. Her ser vi et F-16 over Rygge.

Avis: Romania vil kjøpe norske F-16

Den rumenske forsvarsministeren skal ha bedt parlamentet om lov til å kjøpe 32 norske jagerfly.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder den rumenske avisen Romania Journal. Flere andre medier melder også at den rumenske forsvarsministeren Vasile Dîncu skal ha sendt en offisiell henvendelse til det rumenske parlamentet der han ber om godkjennelse for kjøp av 32 norske F-16 til en pris av 454 millioner euro (cirka 4,5 milliarder kroner).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dialog

Anskaffelsen skal også gjelde en avtale om utstyr, logistikk og vedlikehold, ifølge nettstedet.

Overfor Forsvarets forum bekrefter Forsvarsmateriell at de er i «dialog» med Romania:

– Vi kan bekrefte at vi har dialog med Romania om salg av et større antall F-16. Utover det kan vi ikke kommentere ytterligere, skriver seniorrådgiver i Forsvarsmateriell Elisabeth Sandberg i en e-post.

Romania pekt ut tidlig

Forsvarets forum har også vært i kontakt med det rumenske forsvarsdepartementet og stilt spørsmål om det mulige jagerflykjøpet fra Norge. De spørsmålene er så langt ikke blitt besvart.

Les også: Selger norske F-16 til amerikansk selskap

Forsvarets forum har tidligere skrevet om at Forsvarsmateriell er i prosess med å selge norske F-16 som etter 2021 ikke lenger vil være i bruk for Luftforsvaret. Da har Romania tidligere blitt nevnt som en aktuell kandidat til å kjøpe de norske jagerflyene.

– Jeg har reist i flere land og sett mange F-16. De norske F-16 er helt klart blant de best vedlikeholdte. Det er interessenter som har meldt seg. Jeg kan ikke si noe om hvilke nasjoner det dreier seg, sa Magnus Hansvold i Forsvarsmateriell i sommer til Forsvarets forum.

Det var Teknisk Ukeblad som først skrev at Romania var en av landene som var aktuelle kjøpere av norske F-16.

Powered by Labrador CMS