Nyheter

MOTGANG: Etter flere nederlag på slagmarken og Wagner-gruppas opprør på hjemmebane, har Putin i det siste vært mindre tydelig rundt forventningene for krigen.

Putin: Overbevist om seier i krigen mot Ukraina

Etter 16 måneder med blodige kamper er Russland langt unna seier i Ukraina, men Putin skal likevel være trygg på å vinne krigen, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass.

Publisert

Russlands president Vladimir Putin sier han er overbevist om at landet vil seire i krigen mot Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er det ingen tvil om, sa Putin tirsdag da han møtte avgangselever ved et universitet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass.

Det var Putin selv som beordret fullskalainvasjonen av Ukraina i februar i fjor. Etter 16 måneder med blodige kamper kontrollerer Russland store områder i Ukraina, men Moskva er langt unna noen seier.

Les også: 102 år gammel veteran satte verdensrekord

Etter flere nederlag på slagmarken og Wagner-gruppas opprør på hjemmebane, har Putin i det siste vært mindre tydelig rundt forventningene for krigen.

Leder Oleksij Danilov for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd sa tirsdag at de siste dagene i den pågående motoffensiven har vært «særlig fruktbare».

Ukrainerne startet i juni sin lenge varslede motoffensiv mot russiske styrker. Det har blitt hevdet at motoffensiven går tregt, men militære ledere har tidligere sagt at ukrainske styrker rykker sakte, men sikkert fram.

I forrige uke sa forsvarsminister Oleksij Reznikov at hoveddelen av offensiven ennå ikke var i gang.

Powered by Labrador CMS