Nyheter

FÖRSVARSMAKTEN: Svenske soldater på patrulje i Gotland tidligere i år.

Det svenske forsvaret hever minstelønnen

Det gjøres nå betydelige lønnsinvesteringer for gruppesjefer, soldater og sjømenn (GSS) og piloter, kommer det frem i en pressemelding fra det svenske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Satsingen til det svenske forsvaret omfatter også økonomiske ressurser for å ivareta lønnsarbeidet for alle personalkategorier som utføres ved den respektive organisasjonsenheten innenfor rammen av lønnsrevisjonen 2022.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er en betraktelig satsing utover det vanlige som Forsvaret nå gjennomfører. Satsingen er gjort for å tydelig prioritere de personellgruppene som vi i første omgang må styrke på grunn av den alvorlige globale situasjonen, det høye presset på enhetene og beredskapen som må opprettholdes, sier stedfortredende personaldirektør Fredrik Ståhlberg.

Les også: USA trener på krig rett ved Ukrainas grense

– Vi har dessuten satt av ressurser så langt det lar seg gjøre for å tilgodese de lønnsbehov som finnes for blant annet trebefalssystemet som fagforeningene har lagt frem, der arbeidet med lønnsmålene fortsetter, legger han til.

En del av en større satsing

Lønnssatsingen er en del av forsterkningen på personellområdet som øverstkommanderende varslet i dagsorden 18. august. Konkret betyr tiltaket blant annet en minstelønn for GSS på 22. 000 svenske kroner inkludert ressurser til en tilstrekkelig lønnsspredning. Arbeidet etter Luftforsvarssjefens retningslinje for pilotlønn er også inkludert.

Misnøyen blant jagerflygerne går langt tilbake i tid. De har i rundt ti år kjempet for bedre arbeidsvilkår. I høst har konflikten tilspisset seg.

– Jeg vil også fremheve den gode forhandlingsånden som var mellom arbeidsgiver og alle fagforeningene, sier Fredrik Ståhlberg.

Powered by Labrador CMS