Nyheter

UKRAINA-STØTTE: Leder av EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, på talerstolen i unionens hovedkvarter i Brussel onsdag. Foto: AP/Virginia Mayo)
UKRAINA-STØTTE: Leder av EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, på talerstolen i unionens hovedkvarter i Brussel onsdag. Foto: AP/Virginia Mayo)

EU vil dele ut fem milliarder euro i økonomisk støtte til Ukraina

Tilsvarer nesten 50 milliarder kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

EU-kommisjonen foreslår å betale ut ytterligere fem milliarder euro i direkte økonomisk støtte til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kommisjonens leder Ursula von der Leyen opplyser om forslaget på Twitter. Summen tilsvarer nesten 50 milliarder kroner etter dagens kurs.

Fra før har EU gitt omkring ti milliarder euro i støtte til landet etter Russlands invasjon, fordelt på både militær støtte, pengebidrag og humanitær hjelp.

– Situasjonen i Ukraina krever vår fulle støtte, skriver von der Leyen i meldingen onsdag.

En EU-diplomat sier pakken er en del av et løfte fra G7-gruppen om 39 milliarder i bistand for å fylle på statskassen i det hardt prøvede og krigsherjede landet.

Les også: Ukrainske soldater monterer norske våpen til droner

De fem milliardene er del to av en pakke på totalt ni milliarder euro, som EU-landenes ledere ble enige om i mai, opplyser kommisjonen i en pressemelding. Den har blitt forsinket fordi noen medlemsland har vært i tvil om hvorvidt et land i krig kan påta seg langsiktige lån.

Den første milliarden fra bistandspakken ble fordelt tidlig i august, mens restbeløpet på opptil tre milliarder «vil bli gjort tilgjengelig så raskt som mulig».

Les også: Presidentens talsmann: Putin har store planer for Donbas

Powered by Labrador CMS