Nyheter

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen fastslår at det er EUs moralske plikt å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem.
EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen fastslår at det er EUs moralske plikt å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem.

Ukraina i natt: Strategisk å få Ukraina inn i EU

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier at det er EUs moralske plikt å gjøre et ukrainsk medlemskap mulig. Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til fredag 3. juni.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier det er i EUs strategiske interesse, men også EUs moralske plikt, å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ukraina må oppfylle alle betingelser for å kunne bli medlem, men EU må også hjelpe Ukraina med å oppnå dette målet, sier hun.

Rundt 60 prosent av infrastrukturen og boligene i byen Lysytsjansk øst i Ukraina er ødelagt i angrep, ifølge lokale myndigheter. Byen ligger på motsatt side av elva for industribyen Sievjerodonetsk, som er under delvis russisk kontroll.

Ukraina har hatt noe fremgang i kampene mot delvis russiskokkuperte Sievjerodonetsk, men det er for tidlig å si hvordan det vil ende, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som sier situasjonen der er den vanskeligste akkurat nå.

Ukrainske styrker sier de har gjort betydelig fremgang i en offensiv mot russiske stillinger i den russiskokkuperte sørlige regionen Kherson.

Sentralbanken i Ukraina skrur opp styringsrenten fra 10 prosent til 25 prosent, det høyeste nivået på sju år. Hensikten er å bekjempe inflasjon og beskytte landets valuta.

Powered by Labrador CMS