Nyheter

BAKHMUT: Dette oversiktsbildet viser deler av byen Bakhmut, der det våren 2023 har pågått harde kamper. Bildet er datert 22. juni 2023.

Opptil 20.000 Wagner-soldater drept i Ukraina, ifølge britisk etterretning

Innen et par dager vil Wagner og Russland nå et veiskille i krigen i Ukraina, melder det britiske forsvarsdeapertementet. Da når de siste av de fengselsrekrutterte Wagner-soldatene slutten på tjenestetiden sin.

Minst 40.000 menn ble rekruttert til Wagner-gruppens såkalte «Prosjekt K», der gruppen hentet menn fra fengsler for å bli leiesoldater, skriver departementet i sin daglige oppdatering på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det står videre at i løpet av de kommende dagene vil mange av disse ha fullført sin pålagte tjeneste. Det er ventet at et betydelig antall kommer til å inngå kontrakt om videre tjeneste for Wagner.

Det russiske forsvarsdepartementet skal ta over rekrutteringen fra de russiske fengslene.

At «Prosjekt K» nå avsluttes blir et historisk veiskille for Wagners og Russlands krig i Ukraina, står det. Videre skriver britene at de tidligere innsatte gjorde det mulig for russerne å få kontrollen i byen Bakhmut.

Prosjektet blir trolig en av de blodigste episodene i moderne militærhistorie, skriver britene, og legger til at opptil 20.000 rekrutterte fra fengslene ble drept i løpet av et par måneder.

Powered by Labrador CMS