Nyheter

FSB: Evan Gershkovich ble pågrepet av FSB i Jekaterinenburg. Her er FSB-hovedkvarteret i Moskva.

Amerikansk journalist pågrepet for spionasje i Russland

En amerikansk journalist fra avisa Wall Street Journal er pågrepet i Russland, mistenkt for spionasje, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er snakk om Evan Gershkovich, som dekker Russland for avisa. Han skal ha blitt pågrepet i byen Jekaterinburg. Interfax siterer kilder i sikkerhetstjenesten FSB på at han skal ha drevet spionasjevirksomhet for USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– FSB stanset de ulovlige aktivitetene til den amerikanske statsborgeren Evan Gershkovich, født i 1991, en korrespondent for Moskva-avdelingen til den amerikanske avisa The Wall Street Journal, skriver sikkerhetstjenesten i en pressemelding.

Ifølge FSB samlet Gershkovich inn informasjon som tilsvarer statshemmeligheter om aktivitetene til en av virksomhetene i den russiske hæren.

FSB hevder at Gershkovich handlet etter instruks fra amerikanske myndigheter.

Sikkerhetstjenesten sa ikke noe om når pågripelsen fant sted. Amerikaneren kan risikere å få 20 års i fengsel for spionasje.

Powered by Labrador CMS