Nytt om navn

KLAPP PÅ SKULDRA: Per Espen Strande gir etterfølger Øyvind Berg en lav klapp på skuldra på Setermoen.

Etterretningsbataljonen har fått ny sjef

Oberstløytnant Øyvind Berg tar over stafettpinnen etter oberstløytnant Per Espen Strande.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skal fortsette de tingene som er igangsatt. Jeg skal sitte i tre år, så jeg skal benytte den tiden til å etablere langsiktighet og forutsigbarhet. Og så håndtere de løpende operasjoner og annet som dukker opp, sier Berg til Forsvarets forum.

Oberstløytnanten tok over som bataljonssjef 22. juni. Han har arbeidet i Etterretningsbataljonen siden 2006, både med fjernoppklaring og med produksjon av analyser. Han har vært innom både brigadestaben og hærstaben i perioder. Tidlig i sin karriere var han del av jegermiljøet i Porsanger bataljon.

Bergs forgjenger Strande tok over som sjef for Etterretningsbataljonen i 2020. Da kom han fra stillingen som kommunikasjonssjef i Hæren.

Under hans ledelse har bataljonen blant annet bistått under skredet i Gjerdrum.

– Oppdraget har vært todelt. For det første har vi analysert bilder og video tatt av droner, helikoptre og andre sensorer i området. Vi har vurdert dette fortløpende og sammenlignet opp mot kartdata. Dette har vi brukt for å knytte savnede personer til bestemte hus og lokalisert disse bygningene i skredområdet, fortalte major Sjur Djupedal, som er sjef for UAV-eskadronen, til Forsvarets forum i januar 2021.

– Det andre har vært støtte til enheter i politiet som jobber med etterretning og etterforskning. I den sammenheng har vi hatt kontinuerlig tilstedeværelse ved kommandoplassen til innsatsledelsen.

I den andre enden av alvorlighetsskalaen, har Forsvarets forum skrevet om at bataljonen har forsøkt å få skjenkebevilling i ett av sine høygraderte bygg. Det har ført til en lengre utveksling mellom bataljonen, Statsforvalteren i Troms og Finnmark og Helsedirektoratet.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS