Nyheter

TAR OVER: Tidligere sjef for etterretningstjenesten ISI, generalløytnant Syed Asim Munir, er utnevnt til Pakistans nye forsvarssjef, en av landets absolutte toppjobber.

Pakistans tidligere etterretningssjef tar over landets mektigste stilling

Pakistans tidligere etterretningssjef er utnevnt til nøkkelstillingen som forsvarssjef, opplyser forsvarsminister Khawaja Muhammad Asif.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stillingen som sjef for forsvarsstaben er den absolutte toppjobben innen det militære i atommakten med 220 millioner innbyggere. Syed Asim Munir tar over etter general Qamar Javed Bajwa som denne måneden går av med pensjon etter å ha vært forsvarssjef siden november 2016.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Prosessen er fullført i tråd med lovverket og grunnloven, sa Asif da nyheten ble kjent. Utnevnelsen må bekreftes av presidenten.

Pakistans militære utøver betydelig samfunnsinnflytelse og har siden frigjøringen i 1947 stått bak tre statskupp og har styrt i tre tiår. Pakistans væpnende stryker er verdens sjette største.

Selv i perioder med sivilt styre blir de militære, og forsvarssjefen i særdeleshet, ansett av mange som den reelle makthaveren i landet. Munir var den mest erfarne blant de seks personene som ble vurdert til toppjobben. Han har tidligere vært sjef for den mektige etterretningstjenesten ISI.

Powered by Labrador CMS