Nytt om navn

NY JOBB: Generalløytnant Morten Haga Lunde, under fremleggelsen av Etteretningstjenestens åpne vurdering av aktuelle sikkerhetsutfordringer, Fokus 2020. Nå blir han spesialrådgiver i Norges Rederiforbund.
NY JOBB: Generalløytnant Morten Haga Lunde, under fremleggelsen av Etteretningstjenestens åpne vurdering av aktuelle sikkerhetsutfordringer, Fokus 2020. Nå blir han spesialrådgiver i Norges Rederiforbund.

Tidligere etterretningssjef til Norges Rederiforbund

Morten Haga Lunde blir spesialrådgiver i beredskapsavdelingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Norsk maritim næring berøres på forskjellige vis av svært mange internasjonale endringer og konflikter og jeg mener jeg kan bidra med råd og perspektiver som vil gi økt forståelse og kunnskap, sier Morten Haga Lunde i en pressemelding fra Norges Rederiforbund.

Fra august vil han tiltre i en stilling på 50 prosent som spesialrådgiver og skal blant annet jobbe med sikkerhetspolitiske og beredskapsfaglige spørsmål.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Haga Lunde kommer fra stillingen som sjef for Etterretningstjenesten, hvor han gikk av i november 2020. Han har mer enn 40 år bak seg i Forsvaret, blant annet som sjef for Forsvarets Operative Hovedkvarter.

Beredskapsavdelingen får også inn Tor Arne Berntsen kommer fra stillingen som forsker og hovedlærer i militær etikk ved Forsvarets Stabsskole. Han er utdannet teolog og har jobbet som feltprest hjemme og i utlandet.

– Verden blir i økende grad uforutsigbar og komplisert. Endringene skjer i hurtigere tempo og vi er svært glade for å få den kompetansen disse to representerer inn i avdelingen, sier direktør for sikkerhet og beredskap, John Hammersmark i Norges Rederiforbund.

Les mer: Kapteinen i Kompani Lauritzen ville delt en pose feltrasjon med Sverre Diesen

Situasjonen i Midtøsten, piratangrep utenfor Vest-Afrika og situasjonen i Mosambik er alle eksempler på utfordringer som påvirker norske rederier. Rederiforbundet har også en viktig rolle i Totalforsvaret og i Nato .

Beredskapsavdelingen i Rederiforbundet vil fra høsten bestå av direktør John Hammersmark, rådgiver Line Ollestad, rådgiver Tor Arne Berntsen, kommandørkaptein Gerd Anne Tetlie (liaison til Forsvaret), sekretær Cecilie Sommerfelt og spesialrådgiver Morten Haga Lunde.

Les mer: I 2019 ble to norskeide skip angrepet i Persiabukta

Powered by Labrador CMS