Nyheter

SJEF I TYRKIA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan avbildet 14. juni 2021. U.S.

Erdogan sier han vil snakke med Putin om «folkeavstemningene» i Ukraina

Nato-medlemmet Tyrkia har tette bånd til både Moskva og Kyiv.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Erdogan sier han vil snakke med Putin om «folkeavstemningene» i Ukraina

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han planlegger å snakke med Russlands president Vladimir Putin om de såkalte folkeavstemningene som er avholdt i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

Erdogan sa onsdag kveld at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har krevd at Tyrkia støtter Ukraina i spørsmålet om fylkene Zaporizjzja, Kherson, Luhansk og Donetsk, der det ble avholdt såkalte folkeavstemninger denne uka om å slutte seg til Russland.

Les også: The Erdogan Show

De russisk-støttede separatistmyndighetene i alle fylker melder om at befolkningen med overveldende flertall stemte for å slutte seg til Russland.

Erdogan vil snakke med Putin torsdag, sier han.

– Jeg skulle ønske at de ikke hadde holdt folkeavstemninger og at vi i stedet kunne ha løst problemet diplomatisk, sier han.

Avstemningene er møtt med sterk kritikk internasjonalt, også av Tyrkia.

Landet anerkjente heller aldri Russlands annektering av Krim-halvøya i 2014.

Nato-medlemmet Tyrkia har tette bånd til både Moskva og Kyiv, og president Erdogan har forsøkt å mekle mellom partene siden begynnelsen av krigen.

Powered by Labrador CMS