Nyheter

MÅ SVARE: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram under et besøk på Heistadmoen leir forrige uke.

Gram må svare om mangler ved Norges Litauen-oppdrag

Etter at det ble klart at forholdene for norske soldater i Litauen ikke er tilfredsstillende har forsvarspolitisk talsmann for Høyre, Hårek Elvenes, sendt forsvarsministeren et skriftlig spørsmål.

Publisert

Etter at Forsvarets forum skrev om forholdene for norske soldater i Rukla leir i Litauen, har stortingsrepresentant og forsvarspolitisk talsmann for Høyre, Hårek Elvenes, sendt forsvarsministeren et skriftlig spørsmål om saken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Elvenes ber statsråden forklare hva han gjør for å utbedre forholdene for den norske EFP-styrken i Rukla leir i Litauen.

Les også: Varsku om mat og brannvern for norske soldater i Litauen

I mars i år besøkte forsvarsombud Roald Linaker den norske EFP-styrken ved Rukla leir i Litauen. I etterkant har forsvarsombudet adressert en rekke mangler, blant annet brannsikkert, skrantende mattilbud og tilgang på etterforsyning av utstyr og materiell. Ifølge forsvarsombudet er mangelen på understøttelse «bekymringsfull».

Les også: Ukraina-donasjoner har skapt utfordringer for norske soldater i Litauen

– Det er ikke holdbart over tid at soldater som løser oppdrag på vegne av Norge, forårsaket av den forverrede sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, ikke har tilfredsstillende materiell og forlegning, sier Elvenes til Forsvarets forum.

Elevenes sier at det forventes at regjeringen i statsbudsjettet for 2024 bevilger midler til å bedre forsyningsberedskapen, herunder reservedeler og personlig utrustning.

IKKE HOLDBART: Stortingsrepresentant og forsvarspolitisk talsmann for Høyre, Hårek Elvenes, mener situasjonen for norske soldater i Litauen ikke er holdbar.
Powered by Labrador CMS