Nytt om navn

BYTTER STILLING: Generalmajor Elisabeth Michelsen leder for tiden et team som følger opp og støtter Forsvarets arbeid mot mobbing og seksuell trakassering (MOST).

Norge sender generalmajor til USA

Generalmajor Elisabeth Michelsen går fra å være MOST-general i Norge til Nato-kommandoen i Norfolk. 

Publisert Sist oppdatert

Etter ett år i stillingen som leder for Forsvarets profesjons- og kulturprosjekt i Forsvarsstaben, skal generalmajor Elisabeth Michelsen få ny jobb – og ny landkode. 

Forsvarsdepartementet har utnevnt Michelsen til Deputy Chief of Staff Operations i Joint Force Command Norfolk i Virginia i USA. 

«Drømmejobben»

Michelsen har tidligere bodd ett år i USA med familien, og sier de trives der. 

– JFC Norfolk er under oppbygging og viktig for Norge. Med utvidelsen av Nato i nord med Finland og Sverige ser jeg frem til å tiltre i en viktig jobb for for både Norge og Nato, skriver hun på SMS til Forsvarets forum. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

JFC Norfolk er styrkekommandoen som Norge ligger under, og skal ha hovedansvar for Natos aktiviteter i Nord-Atlanteren og Arktis. Kommandoen ble offisielt åpnet i september 2020. 

– Da stillingen i Norfolk ble lyst ut i november var dette «drømmejobben» basert på min militære bakgrunn. Jeg valgte derfor å søke. At jeg nå fikk jobben gjør at jeg vil ta dialogen med arbeidsgiver om tidspunkt for tiltredelse. Samtidig vil jeg fortsette å lede profesjon og kulturprosjektet i tiden fremover, skriver Michelsen videre. 

Landmilitær kompetanse

Det toårige prosjektet og det videre arbeidet med profesjon og kultur fortsetter, står det i en pressemelding på Forsvarets sider

– Det er viktig for Norge å bemanne dette hovedkvarteret med kompetent personell, og jeg er svært glad for at generalmajor Michelsen tiltrer denne sentrale stillingen nå, sier sjef for Forsvarsstaben, generalløytnant Ingrid Gjerde, ifølge pressemeldinga. 

Michelsen har tidligere også vært sjef for Heimevernet.

– Det er også viktig at hun tar med seg solid landmilitær kompetanse, sier generalløytnant Gjerde.

Powered by Labrador CMS