Nyheter

TIL TYSKLAND: Et fly av typen EA-18G Growler på dekk om bord hangarskipet USS Harry S. Truman, torsdag 17. mars. Denne uken ankom seks slike fly Tyskland.

Amerikanske elektronisk krigføring-fly på plass i Tyskland

Pentagon understreker at de seks flyene av typen EA-18G Growler ikke sendes til Tyskland som følge av krigen i Ukraina.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks amerikanske fly av typen EA-18G Growler ankom mandag Spangdahlem Air Base, omtrent to timer vest for Frankfurt, Tyskland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyene tilhører den amerikanske marinens «Electronic Attack Squadron 134» (VAQ-134) og operer normalt ut fra Naval Air Station Whidbey Island i staten Washington.

– Disse Growler-flyene er utstyrt til å gjennomføre en rekke oppdrag, men spesialiserer seg på elektronisk krigføring, skriver talsperson for Pentagon John Kirby, i en pressemelding.

Les også: De omkomne etter ulykken med det amerikanske Osprey-flyet i Bodø er fraktet hjem.

Flyene er oppsatt med utstyr som kan jamme annet elektronisk utstyr, slik at de eksempelvis kan forstyrre fiendens radarer.

– Hensikten med denne deployeringen er å styrke beredskapen, forbedre Natos kollektive forsvarsevne og ytterligere styrke våre luftkapasiteter, sammen med våre allierte og partnernasjoner.

En besetning på rundt 240 personer, inkludert piloter, mekanikere og bakkemannskap, følger med flyene til basen i Tyskland.

I sin pressemelding om deployeringen skriver Pentagon følgende:

– Flyene deployeres ikke for å brukes mot russiske styrker i Ukraina. De deployeres i tråd med vår innsats for å styrke Natos avskrekkings- og forsvarsevne ved den østlige flanke. Deployeringen er ikke en reaksjon på en antatt trussel eller hendelse.

Les også: Tysk general og andre toppsjefer fikk demonstrasjon på Rena.

Powered by Labrador CMS