Nyheter:

RAPPORT: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Forsvarets årsrapport: – Preget av pandemien

Forsvarssjefen trakk frem den høye kvaliteten i Norges internasjonale bidrag og håndteringen av pandemien da han la frem årsrapporten for 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

13. april la Eirik Kristoffersen frem Forsvaret årsrapport for 2020. Etter fremleggelsen overrakte generalen rapporten digitalt til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

2020 har vært et annerledes år, også for Forsvaret.

– Covid-19-pandemien preget også oppdragsløsningen i Forsvaret i 2020, sa Kristoffersen.

– Forsvaret har i all hovedsak gjennomført planlagte aktiviteter i 2020, til tross for pandemien. Prioritetene har vært å opprettholde operativ evne, forhindre smittespredning og støtte samfunnet ved behov. Dette er i stor grad oppnådd.

Eksempler på dette er den høye kvaliteten i Norges internasjonale bidrag, håndteringen av pandemien innad i Forsvaret og bidraget etter skredet på Gjerdrum i romjulen, ifølge Kristoffersen.

Les også: Forsvarets operative evne har økt i 2020.

Pandemien har medført store kostnader til smitteverntiltak, men Forsvaret har likevel spart penger på reiseaktivitet i 2020.

– Foreløpige beregninger viser at vi har spart 253 millioner norske kroner på reiseaktivitet. Vi antar at en 20 prosent reduksjon i reiseaktivitet fremover vil være en naturlig konsekvens av det vi har lært under pandemien.

Les også: Dette har pandemien kostet Forsvaret.

Forsvarets årsrapport fra 2020 kan leses i sin helhet her.

Powered by Labrador CMS