Nytt om navn

SEREMONI: Egil Daltveit overrekkes Republikken Nord-Makedonias orden fra president Stevo Pendarovski (t.v)

Norsk forsvarsattaché tildelt historisk presidentorden

Onsdag mottok Egil Daltveit den prestisjetunge Republikken Nord-Makedonias orden for sitt engasjement på Balkan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstløytnant Egil Daltveit har som den første utenlandske forsvarsattacheen i republikkens historie, mottatt utmerkelsen Republikken Nord-Makedonias orden. Det var den nord-makedonske presidenten Stevo Pendarovski som overrakte medaljen, på en seremoni i Skopje 18. august.

I juni deltok Daltveit i vår spalte Morgendrillen. Les mer her!

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Radmila Šekerinska, forsvarsminister i Nord-Makedonia, begrunner overrekkelsen i hvordan Daltveit har utmerket seg med sin entusiasme, dedikasjon og profesjonalitet.

– Hans tilgjengelighet og handlingskraft i forbindelse med enhver forespørsel om hjelp, rådgivning eller samarbeidsinitiativ, er fascinerende. Med sitt profesjonelle og personlige engasjement, har vi implementert mange felles prosjekter mellom landene våre, sier hun.

OVERREKKELSE: Den Nord-Makedonske presidenten og Egil Daltveit.

– Implementeringen av disse mangfoldige prosjektene har styrket vårt forsvar og vår rolle som alliert. Hjelpen han har gitt ved mange anledninger, sier mye om hvor viktig Daltveits arbeid og dedikasjon har vært i å styrke båndene mellom landene våre.

Charter of the Republic of North Macedonia er den høyeste presidentordenen i Nord-Makedonia og gis vanligvis ikke ut til forsvarsattacheer eller diplomater, men til statsoverhoder og regjeringssjefer.

Les også: Gamle krigsskolen er nå åpen for alle.

Powered by Labrador CMS