Nyheter:

SIKKERHET: Forsvarssjef General Eirik Kristoffersen vil ikke ha leverandører Forsvaret ikke kan ha et sikkerhetssamarbeid med.
SIKKERHET: Forsvarssjef General Eirik Kristoffersen vil ikke ha leverandører Forsvaret ikke kan ha et sikkerhetssamarbeid med.

Forsvarssjefen til TV2: Kan trekke avtalen med Bergen Engines

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier forsvaret vil trekke seg ut av avtalen med Bergen Engines hvis de blir solgt til russerne.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis en bedrift som leverer til forsvaret blir solgt til en aktør som vi ikke kan ha et sikkerhetssamarbeid med, så må vi se etter nye leverandører. Så enkelt er det. Da kan vi ikke fortsette samarbeidet, sier Forsvarssjef Eirik Kristoffersen i et intervju med TV2.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flere har reagert etter at det ble kjent at selskapet Bergen Engines skal selges til russiske Transmashholding. Bergen Engines leverer motorer til et av E-tjenesten spionskip. Transmashholding eies blant annet av russiske oligarker med bånd til president Vladimir Putin.

Beskyldes for korrupsjon, mafia-forbindelser og tyveriet av et gyllent toalett: Dette er oligarkene som vil kjøpe Bergen Engines

– Hvis det blir et salg så må jo vi se på hva dette betyr for sikkerhetsavtalene. Og så må vi se hvilke ordninger dette er, men vi kan ikke ha en leverandør som ikke vi kan ha en sikkerhetsavtale med, det kan vi ikke, sier Kristoffersen til TV2.

Betyr det at dere vil trekke dere ut hvis russere eier Bergen Engines?

– Hvis et russisk firma eier et norsk firma som vi skal få leveranser fra, så kan vi ikke få leveranser fra det firmaet. Det kan vi ikke, slår Kristoffersen fast.

Powered by Labrador CMS