Nyheter

SKUTT NED: Tre raketter ble brukt som sjømål, og to krysserraketter ble brukt på land. Her fra en. konferanse 19. desember i år.

USAs styrker skjøt ned droner og raketter i Rødehavet

Amerikanske styrker har skutt ned tolv angrepsdroner og fem raketter sør i Rødehavet, ifølge den amerikanske sentralkommandoen Centcom.

Publisert

Houthibevegelsen i Jemen sa tidligere tirsdag at de hadde angrepet et konteinerskip i Rødehavet og sendt angrepsdroner mot mål i Israel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Centcom sier marinefartøyet USS Laboon og jagerfly fra hangarskipet Dwight D. Eisenhower deltok i nedskytningene. Tre raketter beregnet på sjømål og to krysserraketter til bruk mot mål på land ble skutt ned, ifølge den amerikanske kommandoen.

Nedskytningene skjedde over en ti timer lang periode fra cirka klokken 6.30 lokal tid. Det er ingen skader på personer eller skip i området, ifølge en melding Centcom har lagt ut på X/Twitter.

Skulle til Pakistan

Det Liberia-registrerte konteinerskipet MSC United VIII ble ifølge houthibevegelsens militære talsmann Yahya Sarea angrepet med raketter etter at det nektet å etterkomme tre advarsler om å stanse.

Centcom nevner ikke fartøyet konkret i sin melding.

Skipet var på vei fra Saudi-Arabia til Pakistan da det ble angrepet. Ifølge MSC Mediterranean Shipping ble ingen av mannskapet skadd i angrepet, men det er uklart om skipet fikk skader.

Houthiene i Jemen har de siste ukene angrepet flere skip som har passert gjennom Bab al-Mandab-stredet, blant dem to norske. Dette har de gjort for å markere sin motstand mot Israels krigføring på Gazastripen.

De har også kapret et lasteskip der en av Israels rikeste menn har eierinteresser. Dette ligger nå i Hodeida i Jemen.

Israelsk nedskytning

Ifølge Yahya Sarea sendte houthiene også angrepsdroner mot den israelske havnebyen Eilat og «andre områder i det okkuperte Palestina» tirsdag.

Talsmannen sa ikke om droneangrepet forårsaket skader på israelske mål, men det israelske flyvåpenet opplyser at deres kampfly skjøt ned «et fiendtlig mål» som var på vei mot Israel, over Rødehavet.

Det israelske forsvaret offentliggjorde også en video på X/Twitter av det som skal ha vært nedskytingen.

Powered by Labrador CMS