Nyheter

NORD STREAM: Dette bildet fra november 2021 viser en illustrasjon på en kontainer i Lubmin i Tyskland over hvor Nord Stream rørledningen går.

Russland mener de er holdt utenfor Nord Stream-etterforskning

Russland er ikke holdt løpende informert om etterforskningen av Nord Stream-eksplosjonene og har nå orientert FN om dette, opplyser russisk diplomat.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland har samlet korrespondansen de har hatt med Danmark, Sverige og Tyskland som underbygger påstanden om at de holdes utenfor etterforskningen, og et «offisielt dokument» er nå oversendt FNs sikkerhetsråd og hovedforsamling, sier landets viseambassadør i FN, Dmitrij Poljanskij.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dokumentet gir våre kollegaer i FN anledning til å verifisere de usanne påstandene om at disse landene har informert oss om framgangen i etterforskningen, sier han.

Danmark, Tyskland og Sverige hevdet i et brev til Sikkerhetsrådet i februar at «russiske myndigheter er informert om de pågående etterforskningene».

Alle de tre landene etterforsker eksplosjonene som ødela de to russisk-eide Nord Stream-rørledningene i Østersjøen 26. september i fjor.

Russland har krevd uavhengig internasjonal eterforskning og hevder at rørledningene som fraktet russisk gass til Europa ble utsatt for sabotasje fra ett eller flere vestlige land.

Tyske og amerikanske medier meldte nylig at en proukrainsk gruppe kan ha stått bak, men den forklaringen har Russland avvist.

Powered by Labrador CMS