Nyheter

FREMTIDEN: Danske Max Nielsen har tatt over som øverste leder av Nato Defence College, som utdanner Natos fremtidige ledere.

Dansk generalløytnant overtar kommando for Nato-høyskole

Generalløytnant Max Nielsen har tatt over kommandoen for Natos egne høyskole og får ansvaret for å utdanne Natos fremtidige ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 13. juli tok danske Max A.L.T Nielsen over som øverste leder av Natos egne militære høyskole. Han tar over etter den franske generalløytnanten Olivier Rittimann og blir dermed den 33. kommandanten på Nato Defence college (NDC). Det skiver det danske forsvaret på sine sider.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nato Defence college er plassert i Roma i Italia og har som hovedoppgave å utdanne, inspirere og forberede Natos fremtidige ledere, i tillegg til å levere forskning innen sikkerhetspolitikk. Et arbeid Nielsen nå skal stå i spissen av.

– Danmark er betrodd en oppgave av Nato, som vi tar meget alvorlig, sa generalløytnant Nielsen, som mener dette er en viktig anerkjennelse av Danmarks innsats og bidrag i Nato.

Den danske forsvarssjefen, general Flemming Lentfer, var også tilstede under overtakelsen av kommandoen.

– Det er en stor anerkjennelse av MALT (Nielsens kallenavn journ.anm.) at han tildeles en prestisjetung stilling innen et så viktig område som kunnskap og utdanning. Jeg er sikker på at Nato Defence College vil trives under MALTs profesjonelle og dyktige ledelse. Det er derfor også grunn til å gratulere NDC, sa Lentfer.

ANNERKJENNELSE: Den danske forsvarssjefen, Flemming Lentfer (til høyre) var også tilstede da Nielsen tok over kommandoen for høyskolen.
Powered by Labrador CMS