Nyheter

CAESAR: Danmark skal sende haubitsere av denne typen til Ukraina.
CAESAR: Danmark skal sende haubitsere av denne typen til Ukraina.

Danmark og Storbritannia lover haubitser og missiler til Ukraina

Danmark skal sende Caesar-haubitser til Ukraina, opplyser danske myndigheter. Samtidig planlegger britene å gi 600 Brimstone-missiler til ukrainerne.

Publisert Sist oppdatert

Danmark skal sende 19 Caesar-haubitser til Ukraina, opplyser danske myndigheter. Samtidig planlegger britene å sende 600 Brimstone-missiler til ukrainerne.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen kunngjorde leveransen av artillerisystemet etter møte med utenrikskomiteen i Folketinget torsdag.

Caesar-systemer monteres på lastebiler og kan brukes mot mål opptil 40 kilometer unna. Systemet har vært under produksjon ved fabrikken til franske Nexter, og det har vært uklart når det vil være klar til levering.

Les også: Ny prototype av Russlands supersoniske bombefly

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace lover samtidig å sende 600 Brimstone-missiler til de ukrainske styrkene til hjelp i kampen mot russiske styrker.

– Vi kommer til å sende ytterligere 600 Brimstone-missiler til Ukraina, noe som vil være utrolig viktig for å hjelpe Ukraina å dominere på slagmarken, sa Wallace til journalister under sitt besøk ved en militærbase i Estland torsdag.

Flere land har trappet opp sin militære støtte til Ukraina siden nyttår.

Les også: Forsvarssjefen: – Ukraina er veldig takknemlig for det Norge har bidratt med

Powered by Labrador CMS