Nyheter

NULL TILLIT: Det nye datasikkerhetssystemet ved det amerikanske forsvarsdepartementet oversettes til null tillit på norsk.

«Null tillit» er Pentagons nye cybersikkerhet-strategi

Parallellt med den omfattende dokumentlekkasjen av hemmeligstemplet materiale, har det amerikanske forsvarsdepartementet rullet ut en ny strategi for datasikkerhet med det megetsigende navnet «Zero Trust».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye sikkerhetsstandarden krever mye hyppigere autentisering av brukerne som har tilgang til organisasjonens nettverk, melder Breaking Defense.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En på innsiden med legitim autorisasjon og tilgang på informasjon er en av de største, om ikke den aller største, utfordringen når det kommer til å beskytte informasjon, sier det amerikanske forsvarsdepartementets informasjonssikkerhets-leder David McKeown til nyhetsnettstedet.

– Implementering av Zero Trust kommer til å styrke departementets informasjonsvirksomhets mulighet til å identifisere og avsløre uvanlige aktiviteter, beskytte dataene våre og sørge for at oppdrag kan gjennomføres.

Strategien skal innføres i flere trinn over et par år.

Datasikkerhet har fått stor oppmerksomhet de siste ukene, etter at en stor mengde hemmelige dokumenter om krigen i Ukraina ble lagt ut på den gaming-fokuserte sosiale kommunikasjonsplattformen Discord.

Kilden var en IT-spesialist på en militærbase i U.S. Air Force National Guard (USANG), en reservestyrke knyttet til USAs luftforsvar, skriver NTB. Han er siktet for å ha tilegnet seg og spredd gradert forsvarsinformasjon, samt for ulovlig fjerning av graderte opplysninger og informasjon fra forsvaret.

Powered by Labrador CMS