Nyheter

HACKET: En hviterussisk hackergruppe skal ha forsøkt å bremse de russiske styrkene og materiellet på vei inn i landet. Bildet viser russisk militære kjøretøy i Hviterussland som er fraktet via jernbanen.

Hacket for å bremse russiske styrker inn i landet

En hviterussisk hackergruppe hacket seg inn i datanettverkene tilknyttet jernbanen som frakter russisk utstyr inn i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Deler av datanettverkene som støtter Hviterussland sin nasjonale jernbaneinfrastruktur, er angivelig fortsatt påvirket av et nettangrep.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dataangrepet skal ha blitt utført av en gruppe som kaller seg for de hviterussiske «Cyber-Partisans» i et forsøk på å bremse den pågående strømmen av russisk militært utstyr inn i landet.

En uavhengig hackergruppe tok på seg ansvaret for hendelsen. De sa at angrepet delvis var ment å hindre russiske styrkers bevegelse inn i landet, skriver The Drive.

Les også: Hæren og Høgskolen i Innlandet inngår et samarbeid

Kreml har utplassert tusenvis av tropper til Hviterussland, sammen med et bredt utvalg av materiell, inkludert stridsvogner, kortdistanse ballistiske missiler og kampfly de siste ukene. Mye av det er transportert med jernbane.

Selv om disse styrkene offisielt er satt til å delta i store øvelser neste måned, er det fortsatt frykt for at dette faktisk kan være en del av russiske forberedelser for å starte en ny invasjon av Ukraina.

I en melding postet til Telegram 24. januar skrev hacktivistgruppen at den hviterussiske jernbanen, eller BelZhD, hadde tillatt «okkuperende tropper å komme inn i landet vårt» etter ordre fra «terroristen Lukasjenko» eller den hviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko.

Les også: «Extended Reality» skal gjøre norske offiserer rustet for krig

Powered by Labrador CMS